Älä pukeudu päivälliselle (26.10.-12.11.2022, 24.-25.1.2023)

Suursuosittu Älä pukeudu päivälliselle palaa vielä tammikuussa kahden esityksen verran Jo-Jo Teatterin lavalle. Myöhemminkin se on vielä mahdollisuus nähdä 45. kerran järjestettävillä Työväen Näyttämöpäivillä la 28.1.2023 Mikkelin Teatterissa kahteen otteeseen: klo 12 ja klo 16.

Petrillä on kesämökki Turun saaristossa. Petrillä on vaimo Janina. Petrillä on myös tyttöystävä, jonka syntymäpäiviä olisi tarkoitus juhlistaa yli viikonlopun. Petri on suunnitellut ja järjestänyt kaiken valmiiksi: vaimo pois jaloista äitinsä luokse, paras ystävä alibiksi kyläilemään ja pitopalvelusta tilauskokki tekemään herkullista illallista. Mitä kun Janina kertookin Petrin anopin sairastuneen yllättäen?

Älä pukeudu päivälliselle on naurettavan hauska ihmissuhdefarssi, jossa jokainen kehittää tilanteiden pakottamana valkoisia valheita toisilleen, ja vieläpä erilaisia. Missä vaiheessa tullaan siihen pisteeseen, ettet enää itsekään muista, mitä olet kenellekin sanonut? Marc Camolettin supersuosittua farssia on esitetty ympäri maailmaa. On rakastajia, on vaimoja ja aviomiehiä. On kokki ja paras ystävä. On väärinymmärryksiä ja tilanteista selviämisiä.

Liput:
22€ peruslippu
18€ eläkeläislippu
15€ opiskelijalippu

Liput Jo-Jo Teatterin lippukaupasta: https://liput.jo-joteatteri.fi
info@jo-joteatteri.fi
tai puh. 040 513 4215

Ohjaajana ensi kertaa Jo-Jo Teatterissa nähdään Jarno Muro: ”Tämän farssin hauskuus perustuu luonnollisiin tilanteisiin, jotka voisivat sattua kenelle tahansa, mutta näytelmässä ne tulevat vain hiukan väärään aikaan. Ikkunoista ei lentele alieneita sisään tai pihasauna ei syty palamaan mystisestä vahingosta, vaan komiikka syntyy puhtaasti ihmisten välisistä suhteista ja sattumuksista.” Muro on päivittänyt tekstin nykypäivän Turkuun. Luvassa on raikas ja tuore tarina yhdestä illasta, eräällä kesämökillä saaristossa.

Esityksen kesto noin 2 h 45 min, sisältäen väliajan. Näytelmän oikeuksia valvoo Suomen Teatteritoimisto.

Käsikirjoitus: Marc Camoletti
Sovitus: Robert Hawdon
Suomennos: Pentti Kotkaniemi
Ohjaus ja sovitus: Jarno Muro

TYÖRYHMÄ:
Apulaisohjaaja: Alina Kilpinen
Kuiskaaja-järjestäjä: Iida Keskinen
Lavastus: Esko Vähätalo, Alina Kilpinen, Marko Rumbin, Jarno Muro
Puvustus: Anni Halkola
Maskeeraus: Anne Teijula
Valosuunnittelu: Satu Herrala
Äänisuunnittelu: Jarno Muro
Tekniikkamestari: Heikki Alho
Graafinen suunnittelu ja toteutus: Alina Kilpinen
Valokuvat: Alina Kilpinen, Esko Vähätalo
Tuotanto: Anneli Larkia, Jarno Muro + Jo-Jo Teatterin johtokunta

LAVALLA:
Petri: Akseli Sveholm
Janina: Paula Sonck
Roope: Jarno Muro
Susanna: Anneli Larkia
Susanne: Emma Kaukonen
Peter: Mika Timmerheid

TILOJEN ESTEELLISYYS:
Teatteritilan sisäänkäynti on esteellinen, tilaan saavutaan portaikon kautta. Teatterissa ei ole inva-wc:tä ja wc-tiloihin kuljetaan portaikon kautta.

Scroll to Top